Yoga light x 5 på Björneborg och online-VT 23

04.04.2023

Yoga light fokuserar på andning-rörelse-avslappning. Det bygger på det populära "gubbyoga"-konceptet och inkluderar ALLA. Fem tisdagkvällar med början den 4 april, träffas vi på Björneborg i Stora Mellösa för att mjuka upp kroppen, andas och slappna av.

Passen ligger i en privat Facebook-grupp över sommaren, så missar du något kan du ta igen det vid annat tillfälle online. Du kan förstås även göra passen hur många gånger som helst. Det går även att delta enbart online.

Vill du testa först så ger jag ett prova-på-pass tisdagen den 28 mars till nedsatt pris. Läs mer här "Gubbyoga" för alla/Yoga light. Prova på till nedsatt pris!.

Det behövs inga som helst förkunskaper, det enda man ska vara beredd på är att vi utför de flesta rörelser och positioner i golvläge. Om du följer länken ser du ett reportage om hur ett pass kan se ut och vilka fördelar det har: https://www.svt.se/nyheter/inrikes/sa-lockas-fler-att-gora-gubbyoga-lite-bortamatch-for-killar

Ett Yoga light-pass på dryga timmen består först av en stunds av avslappning för att förbereda kroppen på yogan. Vi fokuserar särskilt på andningen eftersom det djupa andetaget är det som - i kombination med dynamisk rörelse eller statisk position - skapar den avslappning som krävs för att yogan ska vara verksam. Därefter följer det fysiska passet, som vi gör under lättsamma former. Det består av två delar: i den första gör vi olika enkla rörelser för flexibilitet, styrka och uthållighet framförallt muskulärt och för ryggen. I den andra delen sitter eller ligger vi i statiska positioner (1-3 minuter) för att i passiv stretch komma åt de inre strukturerna - bindväven (som drar ihop sig med åldern och har många smärtreceptorer), ligament, leder etc. Det handlar om enkla men kraftfulla tekniker, där du helt efter egna förutsättningar lös- och mjukgör din kropp. Vi avslutar med en stunds vila så att kroppen får tillfälle att tillgodogöra sig och integrera det passet frigjort.

I Yoga light ingår alltså enbart den fysiska delen av yogan, ej den filosofiska.

Enklare yogamattor finns på plats, men ta gärna med en egen om du har. Meditationskuddar och block finns att låna, men ta gärna med några extra kuddar som stöd i de statiska övningarna och en filt till vilan. Ha på dig mjuka kläder som du kan röra dig i. Undvik att äta för mycket före passet!

Datum: tisdagar 4/4, 11/4, 18/4, 25/4, 2/5

Tid: 18.30-ca 19.45

Plats: Bygdegården Björneborg, Almsvägen 9, Stora Mellösa

Anmälan: mejl info@ulrikaolausson.se eller SMS 070-6875994, eller via Facebook/Messenger till Ulrika.

Investering: 650:-. Förskottsbetalning till Swish 123 107 34 28 eller BG 481-9215. Ange namn och vad du betalar för. Du kan naturligtvis få kvitto och företagare faktura - säg bara till!

Drop-in 160:-/pass i mån av plats. Kolla med mig först!

Enbart online: 400:-

Jag tar ePassi!

Varmt välkommen till Yoga light x 5 på Björneborg!