"Gubbyoga" för alla/Yoga light. Prova på till nedsatt pris!

28.03.2023

Nu utvidgar jag det populära "gubbyoga"-konceptet till att omfatta ALLA som känner sig lite "gubb-stela" (inte bara gubbar alltså)! Tisdagen den 28 mars kl 18.30 ger jag ett prova-på-pass till nedsatt pris. Veckan efter startar jag en kurs om 5 gånger. Läs mer om den här "Gubbyoga" för alla/Yoga light x 5 på Björneborg

I gubbyogan/yoga light fokuserar vi på de tre komponenterna andning, rörelse och avslappning. Det behövs inga som helst förkunskaper, det enda man ska vara beredd på är att vi utför de flesta rörelser och positioner i golvläge. Om du följer länken ser du ett reportage om hur ett gubbyoga/yoga light-pass kan se ut och vilka fördelar det har: https://www.svt.se/nyheter/inrikes/sa-lockas-fler-att-gora-gubbyoga-lite-bortamatch-for-killar

Passet på dryga timmen består först av en stunds av avslappning för att förbereda kroppen på yogan. Vi fokuserar särskilt på andningen eftersom det djupa andetaget är det som - i kombination med dynamisk rörelse eller statisk position - skapar den avslappning som krävs för att yogan ska vara verksam. Därefter följer det fysiska passet, som vi gör under lättsamma former. Det består av två delar: i den första gör vi olika enkla rörelser för flexibilitet, styrka och uthållighet framförallt muskulärt och för ryggen. I den andra delen sitter eller ligger vi i statiska positioner (1-3 minuter) för att i passiv stretch komma åt de inre strukturerna - bindväven (som drar ihop sig med åldern och har många smärtreceptorer), ligament, leder etc. Det handlar om enkla men kraftfulla tekniker, där du helt efter egna förutsättningar lös- och mjukgör din kropp. Vi avslutar med en stunds avslappning så att kroppen får tillfälle att tillgodogöra sig och integrera det passet frigjort.

I gubbyogan/yoga light ingår alltså enbart den fysiska delen av yogan, ej den filosofiska.

Enklare yogamattor finns på plats, men ta gärna med en egen om du har. Meditationskuddar och block finns att låna, men ta gärna med några extra kuddar som stöd i de statiska övningarna och en filt till vilan. Ha på dig mjuka kläder som du kan röra dig i. Undvik att äta för mycket före passet!

Datum: tisdag 28/3

Tid: 18.30-ca 19.45

Plats: Bygdegården Björneborg, Almsvägen 9, Stora Mellösa

Anmälan: mejl info@ulrikaolausson.se eller SMS 070-6875994, eller via Facebook/Messenger till Ulrika.

Investering: 100:-. till Swish 123 107 34 28 eller BG 481-9215. Ange namn och vad du betalar för. Du kan naturligtvis få kvitto och företagare faktura - säg bara till!

Jag tar ePassi!

Varmt välkommen till "Gubbyoga" för alla/Yoga light prova på, på Björneborg!