Medicinsk Yoga på Björneborg x 5

04.03.2020


OBSERVERA ATT VISSA PASS, PGA COVID.19, SÄNDS LIVE PÅ FACEBOOK ISTÄLLET FÖR PÅ BJÖRNEBORG. SE SEPARAT POST I KALENDARIET.


Med start den 4/3 kör Ulrika medicinsk yoga på Björneborg under fem onsdagskvällar. Denna yogaform kommer direkt från kundaliniyogan (som vi kör på torsdagarna) och är utvecklad i Sverige. Skillnanden mellan vanlig kundaliniyoga och medicinsk yoga är att rörelserna sker mycket långsamt i den senare och med stort fokus på andetaget och rörelsen. Den innehåller pass och meditationer som testats med mycket goda resultat i såväl svensk forskning (Karolinska institutet) som internationell.

Övningarna är mycket mjuka och kan göras sittande på stol om du behöver. Första passet är ett obligatoriskt stolspass. Även om du har full rörlighet är det bra att även kunna yoga på stol (det är ju exempelvis sällan du har tillgång till yogamatta på jobbet). Du lär dig en grundläggande andningsteknik som du har stor användning av i din vardag för att hantera allmän stress, oro och ångest. Varje yogapass innehåller andningsteknik, mjuka yogaövningar, avslappning och meditation. Andetaget och rörelserna som sker i en mycket medveten närvaro hjälper dig att få ro till sinnet med tankar och känslor. Du kan alltid välja att göra en övning stillsammare och anpassa den utifrån dina behov. Eller att, som läkaren i klippet nedan säger, visualisera att du gör rörelsen; enbart intentionen har stora effekter.

Titta gärna på detta klipp från Doktorerna i TV4, när de pratar om nyttan med den här yogaformen:

https://www.youtube.com/watch?v=EZGBQ9QSLxI

Stolar och enklare yogamattor finns på plats men ta gärna med egen matta om du har, så blir det mjukare samt en filt till vilan. Ha på dig mjuka kläder som du kan röra dig i. Undvik att äta för mycket före passet!

Datum: onsdagar, 4/3, 11/3, 18/3, 25/3, 1/4

Tid: 18.30-20.00

Plats: Bygdegården Björneborg, Almsvägen 9, Stora Mellösa

Anmälan: mejl ulrika@yogawork.se eller SMS 070-6875994, eller via Facebook/Messenger till Ulrika.

Investering:

Anmäl dig på hela kursen (5 ggr): 600:- (Jag kör ett uppsamlingstillfälle i april, då du kan ta igen ev. missat pass. Du kan även göra detta i torsdagsgruppen då vi kör vanlig kundaliniyoga. Se separata scheman i kalendariet).

Anmäl dig per gång: 135:-/gång.

Betalning:

Förskottsbetalning till Swish 123 107 34 28 eller BG 481-9215. Ange namn och vad du betalar för. Om du anmäler dig per gång, kolla med mig innan du betalar så att det finns plats. Du kan naturligtvis få kvitto och företagare faktura - säg bara till!


Varmt välkommen till Medicinsk Yoga på Björneborg!