Gubbyoga x 5 på Björneborg

06.04.2022

Nu är det "gubbarnas" tur att  yoga på Björneborg i Stora Mellösa! Många män säger att "jag är för stel för att yoga", men det är som att säga att "jag är för hungrig för att äta". Det är förstås just när man är stel som man behöver den fysiska yogan! Det behövs inga som helst förkunskaper, det enda man ska vara beredd på är att vi utför de flesta rörelser och positioner i golvläge. Om du följer länken ser du ett reportage om hur gubbyoga kan se ut och vilka fördelar den har: https://www.svt.se/nyheter/inrikes/sa-lockas-fler-att-gora-gubbyoga-lite-bortamatch-for-killar

Ett gubbyoga-pass på dryga timmen består först av en stunds av avslappning för att förbereda kroppen på yogan. Vi fokuserar särskilt på andningen eftersom det djupa andetaget är det som - i kombination med dynamisk rörelse eller statisk position - skapar den avslappning som krävs för att yogan ska vara verksam. Därefter följer det fysiska passet, som vi gör under lättsamma former. Det består av två delar: i den första gör vi olika enkla rörelser för flexibilitet, styrka och uthållighet framförallt muskulärt och för ryggen. I den andra delen sitter eller ligger vi i statiska positioner (1-3 minuter) för att i passiv stretch komma åt de inre strukturerna - bindväven (som drar ihop sig med åldern och har många smärtreceptorer), ligament, leder etc. Det handlar om enkla men kraftfulla tekniker, där du helt efter egna förutsättningar lös- och mjukgör din kropp. Vi avslutar med en stunds vila så att kroppen får tillfälle att tillgodogöra sig och integrera det passet frigjort.

I gubbyogan ingår alltså enbart den fysiska delen av yogan, ej den filosofiska.

Mjuka ullmattor finns på plats liksom meditationskuddar och block, men ta gärna med några extra kuddar som stöd i de statiska övningarna och en filt till vilan. Ha på dig mjuka kläder som du kan röra dig i. Undvik att äta för mycket före passet!

Datum: onsdagar 6/4, 13/4, 20/4, 27/4, 4/5 

Tid: 18.30-ca 19.30

Plats: Bygdegården Björneborg, Almsvägen 9, Stora Mellösa

Anmälan: mejl info@ulrikaolausson.se eller SMS 070-6875994, eller via Facebook/Messenger till Ulrika.

Investering: 650:-. Förskottsbetalning till Swish 123 107 34 28 eller BG 481-9215. Ange namn och vad du betalar för. Du kan naturligtvis få kvitto och företagare faktura - säg bara till!

Jag tar ePassi!

Varmt välkommen till Gubbyoga x 5 på Björneborg!