Distansyoga i april för ökad rörlig- och smidighet

08.04.2021

Behöver du komma igång efter vinterns mörka dagar (och kanske påskens mat och godis)? Covid-situationen tillåter ju fortfarande inte att vi träffas i Björneborg, men vi kan yoga ändå. Under fyra torsdagskvällar i april (datum nedan) sänder jag en kortkurs på temat "ökad rörlighet och smidighet". Detta uppnår vi genom en kombination av dynamiska övningar, där vi jobbar på muskler och leder, och statiska övningar, där vi genom "passiv stretch" smidiggör och mjukar upp framförallt bindväv och ligament. Varje yogapass blir också ett tillfälle för dig att komma hem till dig själv och lämna en kaotisk omvärld för en stund. Mindfulness är lika viktig i yogan som kroppsövningarna. Passen ligger kvar två dygn i FB-gruppen där de sänds, så du kan göra dem vid annat tillfälle om du har förhinder någon torsdag.

Passen är till för alla oavsett ålder, kön eller rörlighet; du behöver alltså inte vara vig eller vältränad för att delta. Tvärtom, om du betraktar dig själv som en stel person är passen extra välgörande för dig. Var dock beredd på golvsittande. Passen består av rörelse, "passiv stretch", andnings- och fokuseringstekniker, avslappning och meditation - allt för att skapa flexibilitet, styrka och uthållighet i både kropp och sinne. Även din röst kommer att fylla en viktig funktion. Det handlar om enkla men kraftfulla tekniker, där du helt efter dina egna förutsättningar stärker din kropp, finner en närvaro i stunden och en inre stillhet som hjälper dig även i din vardag.


Förbered dig genom att "komma" i god tid till passet. Ha tillgång till ett mjukt underlag, kuddar som hjälpmedel till de statiska övningarna samt en filt till vilan. En kudde att sitta på kan vara bra liksom en vattenflaska. Ha på dig mjuka kläder som du kan röra dig i och undvik att äta för mycket före passet!

Datum: torsdagar, 8/4, 15/4, 22/4, 29/4

Tid: 18.30-ca 19.45.  

Plats: Privat grupp på Facebook.

Anmälan: mejl: ulrika@yogawork.se eller SMS till 070-6875994 eller via Messenger.

Investering: 400:-. 

Förskottsbetalning till Swish 123 107 34 28 eller BG 481-9215. Ange namn och vad du betalar för. Du kan naturligtvis få kvitto och företagare faktura - säg bara till! Meddela mig om du betalar med Actiway eller ePassi!

Varmt välkommen till Distansyoga i april!